Modelling of Non-Maturing Liabilities in Survival Period for Liquidity Risk Management Purposes - Mihalech, Patrik, 1994-
Riziko likvidity je dôsledok neistoty, ohľadom budúcich peňažných prostriedkov. Riziko likvidity je jedným z hlavných bankových rizík, pretože výsledok krízy likvidity nie je iba strata, ale aj bankrot finančných inštitúcií. Predpovedanie budúcich peňažných tokov, vznikajúcich z firemných vkladových účtov bez zmluvnej splatnosti.