Hlbokomorská ťažba - nie je ešte priskoro? - Harakaľová, Dorota, 1989-
Hlbokomorská ťažba ako nový zdroj surovín a environmentálne dôsledky. Medzinárodný úrad pre morské dno (International Seabed Authority). Ťažobný kódex (Mining Code). Dopyt po nerastných surovinách.