O vybraných aspekotch pozície štátov Vyšehradskej skupiny v rámci realizácie dohovoru o zákazoch alebo obmedzeniach použitia určitých konvenčných zbraní? - Chrvalová, Lujza, 1994-
Postoj krajín V4 voči LAWS a ich skúseností so zbraňovými technológiami. Zapojenie krajín V4 do Dohovoru o zákazoch alebo obmedzeniach použitia určitých konvenčných zbraní. Analýza postoja krajín V4 voči smrtiacim autonómnym zbraňovým systémom.