Leksičeskij aspekt obučeniya russkomu jazyku kak inostrannomu - Vazanova, Marina, 1976-
Článok pojednáva o možnostiach rozvoja reči zahraničných študentov pri štúdiu slovnej zásoby ruského jazyka. Poukazuje sa na to, že zvládnutie zručnosti používania ruských slov u zahraničných študentov bude efektívne, ak sa bude dôsledne dodržiavať textovo orientovaný princíp výučby cudzojazyčných lexikálnych kategórií, založený na komponentnej analýze významu slov.