Elektronická PN (ePN) - Cingelová, Zuzana
Od 1. júna 2022 sa začala poistencom a ich zamestnávateľom na Portáli elektronických služieb Sociálnej poisťovne poskytovať nová služba - elektronická PN (ePN). Sociálna poisťovňa prostredníctvom ePN zamestnávateľovi oznámi vznik, trvanie a ukončenie dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca, dôvod vzniku dočasnej pracovnej neschopnosti, miesto pobytu zamestnanca počas dočasnej pracovnej neschopnosti. Postupné pripájanie lekárov do systému ePN.