Sezónne zamestnávanie - po novele ZP - Matlovičová, Iveta
Od 1. 1. 2023 sa zavádza nový typ dohody - Dohoda o pracovnej činnosti na výkon sezónnej práce. Hlavným účelom zavedenia tohto nového druhu dohody je zjednodušenie zamestnávania sezónnych pracovníkov a zníženie mzdových nákladov zamestnávateľa. Vysvetlenie pojmu sezónna práca na pracovnoprávne účely. Náležitosti dohody o pracovnej činnosti na výkon sezónnej práce. Odvodová odpočítateľná položka pri sezónnej práci.