Vplyv zvýšenia životného minima na daň z príjmov fyzickej osoby - Jarinkovičová, Valéria
Úprava súm životného minima opatrením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 227/2022 Z. z. z 22. 6. 2022, ktoré nadobudlo účinnosť dňa 1. 7. 2022. Zmeny v oblastiach zvýšenia nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka, nezdaniteľnej časti základu dane na manželku (manžela), zdaniteľného príjmu pre vznik povinnosti podať daňové priznanie, minimálnej výšky dane a sadzby dane, s názornými príkladmi. Základné aktuálne údaje pri zdaňovaní príjmov fyzickej osoby za roky 2022 a 2023 podľa zákona o dani z príjmov.