Indebtedness and Profitability – A Threshold Model Approach - Horváthová, Jarmila
Vplyv dlhu na ziskovosť podnikov. Skúmanie vzťahu medzi dlhom a ziskovosťou podnikov prostredníctvom indikátorov Debt ratio (DR) a Return on Equity (ROE). Vstupné údaje pre analýzu predstavovali finančné údaje spoločností pôsobiacich v stavebnom priemysle na Slovensku. Použitie prahového regresného modelu na určenie hranice dlhu. Skúmanie, či podiel dlhu na kapitálovej štruktúre ovplyvňuje ziskovosť firmy. Hľadanie optimálnej zadlženosti spoločnosti.