Selected Views on Eating Habits and Lifestyle Changes of Consumers During the COVID-19 Pandemic Through the Optics of Supply Chains - Pollák, František, 1985-
Zmeny zvykov v stravovaní v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, so zameraním na vybrané zmeny v životnom štýle Čechov a Slovákov. Skúmanie zmien v stravovacích návykoch zákazníkov, ktorí sa boli pod tlakom sociálneho odstupu a opätovného uzavretia kamenných podnikov nútení presunúť do virtuálneho sveta, čím koncept donášky jedla nadobudol v týchto podmienkach nový rozmer, čo v kombinácii s podnikmi a službami fungujúcimi na báze zdieľanej ekonomiky vytvorilo jedinečnú situáciu pre obnovu tohto sektora. Teoretický prehľad a empirická analýza online reputácie hlavných hráčov v odvetví donášky jedla na sledovaných trhoch v porovnaní s lídrami tohto odvetvia v USA, čím sa vytvorilo aj východisko pre nasledujúci komplexný výskum reputácie spoločností pôsobiacich v rámci zdieľanej a nízkouhlíkovej ekonomiky.