Motivácia pre vysokoškolské štúdium - Blanár, František
Uplatniteľnosť slovenských vysokoškolských absolventov na trhu práce pri prechode zo strednej na vysokú školu. Motivácia pre vysokoškolské vzdelanie a predstava o budúcom povolaní. Širší sociálny kontext zhody pracovnej sféry absolventa a jeho rodičov, prípadne partnera. Sociálna mobilita absolventov vysokých škôl.