Akcie, zlato a inflace – vztahy a souvislosti v posledních 25 letech - Revenda, Zbyněk
Analýza možných vzájomných vzťahov medzi vývojom spotrebiteľských cien, vývojom cien zlata ako jedného z významných investičných aktív a vývojom ukazovateľa charakterizujúceho trhové ceny reprezentatívnych akciových titulov na kapitálovom trhu v USA v období rokov 1996-2020. Menový význam zlata v historických súvislostiach. Peniaze a inflácia. Obnovenie krytia peňazí zlatom. Zlato ako uchovávateľ hodnoty. Ceny, akciové trhy a zlato.