Statistical Methods for Extracting Collocations from a Text Corpus - Matytsina, Marina Stanislavovna
Štatistické metódy extrakcie kolokácií na príklade anglického korpusu Web 2020 (enTenTen20), pričom sa uvažuje o troch typoch asociačných mier: t-skóre, MI-skóre a Log Dice, určujúce silu asociácie medzi kolokáciami na základe frekvencií ich vlastného a spoločného výskytu v korpuse. Význam technológie korpusovej lingvistiky pri skúmaní rôznych jazykových aspektov.