Predikční schopnost Altmanova Z-skóre evropských soukromých společností - Kapounek, Svatopluk
Empirická analýza porovnáva pravdepodobnosť bankrotu identifikovanú prostredníctvom Altmanovho Z-skóre so skutočne pozorovaným statusom finančnej tiesne (bankrotu) a upozorňuje na schopnosť predikovať finančnú tieseň pre rôzne dlhé predikčné horizonty pre rôzne veľké súkromné spoločnosti.