Príručka na zostavenie rozpočtu na roky 2023 - 2025 - Veverková Konečná, Ingrid
Rozpočet je dokument, ktorý podáva kompexný obraz o hospodárení obce v rozpočtovom roku. Je v ňom zabezpečené financovanie všetkých úloh, funkcií obce a financovanie organizácií, zriadených na plnenie úloh obce. Rozpočet je nástroj finančnej politiky.