Providing Export Credit Support Right: Consequences for Public Budgets - Pýcha, Mikuláš
Problém nedostatočnosti prémiových sadzieb používaných exportnými úverovými agentúrami. Hľadanie odpovedí na otázky, prečo a ako by štáty mali riadiť agentúry, ktoré môžu vytvárať straty. Prínosy a náklady domácej ekonomiky. Snaha vyvinúť model, ktorý počíta dopady každého podporovaného exportného projektu. Štruktúra modelu tiež pomáha pochopiť, prečo vlády majú tendenciu udržiavať exportné úverové agentúry, aj keď môžu byť dočasne stratové.