Výmaz obchodnej spoločnosti ako potenciálny zásah do základných práv - Strémy, Jana
Problematika plošného výmazu ako zásahu do základných práv a slobôd, percipujúc právnické osoby ako ich nositeľky. Ochrana práv tretích osôb, ktoré boli veriteľom či dlžníkom vymazaného subjektu. Skúmanie možností stavu de lege lata, ak dôjde k zrušeniu a zániku spoločnosti bez právneho zástupcu.