Zlepšenie podnikateľského prostredia "druhé kilečko" - Jaško, Jozef
Dňa 16. júna 2022 prijala NR SR zákon č. 249/2022 Z. z., ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia, tzv. 2. kilečko. Zmeny nadobudnú účinnosť 1. 9. 2022. Účelom zákona je znížiť nadmernú regulačnú záťaž podnikania a tým zvýšiť motiváciu k začatiu a rozvoju podnikania, poskytnúť konkurenčnú výhodu v porovnaní s okolitými krajinami a v konečnom dôsledku zlepšiť postavenie Slovenskej republiky v medzinárodných rebríčkoch hodnotiacich stav podnikateľského prostredia.