Daňový bonus a prídavky na dieťa - zvýšenie - Mrukviová Tomiová, Sandra
NR SR prijala dňa 22. 6. 2022 zmeny zákonov, ktoré okrem iného upravili daňový bonus a prídavok na dieťa. Prijaté zmeny boli publikované v Zbierke zákonov ako zákon č. 232/2022 Z. z.. K návrhu na úpravu daňového bonusu došlo v zmysle dôvodovej správy vzhľadom na negatívne finančné dopady spôsobené nevyhnutným obmedzením alebo pozastavením podnikateľskej aktivity zamestnávateľov počas obdobia pandémie, ako aj rastúce obavy z priebehu a dôsledkov energetickej krízy, kedy dosahované príjmy daňovníkov zo zárobkovej činnosti nie sú valorizované v dostatočnej miere a neodrážajú prudký nárast cien tovarov a služieb. Z rovnakého dôvodu bola navrhnutá aj úprava zákona o prídavku na dieťa s úmyslom, aby sa dosiahla finančná podpora rodín s nezaopatrenými deťmi.