Comparison of the Results of Various Methodologies for Evaluating the Ergonomic Workload of a Worker during the Performance of a Work Task - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Článok popisuje analýzu pracovnej operácie na virtuálnom modeli výrobného pracoviska. Aby virtuálne pracovisko čo najviac zodpovedalo realite, bol pomocou 3D skenovania vytvorený digitálny model dielu, s ktorým pracovník manipuluje. Na vytvorenie modelu virtuálneho pracoviska a simuláciu pohybov pracovníkov bol použitý softvér Tecnomatix Jack.