Social Entrepreneurship in Slovakia as a Tool for Work Integration and Employment Support - Pongrácz, Eva, 1971-
Analýza súčasnej situácie na trhu práce na Slovensku s dôrazom na znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie. Sociálne podnikanie a jeho prínos k zamestnanosti. Súčasný stav vývoja sociálneho podnikania v Slovenskej republike. Pracovná integrácia a podpora zamestnanosti. Znevýhodnení uchádzači o zamestnanie na slovenskom trhu práce. Najvážnejšie problémy trhu práce v SR - nezamestnanosť medzi mladými ľuďmi, absolventmi a ľuďmi nad 50 rokov s nízkym alebo žiadnym vzdelaním a bez pracovných skúseností. Regionálne rozdiely na trhu práce. Rozvoj sociálnych podnikov v najmenej rozvinutých regiónoch.