Rozsah vylúčenia akcionára zo spoločnosti - Kováčiková, Andrea
Problematické aspekty súčasnej právnej úpravy vylúčenia akcionára zo spoločnosti. Autorky sa prikláňajú k názoru, že k vylúčeniu akcionára môže dôjsť v rozsahu tých akcií, ktorých emisný kurz nebol (hoci len čiastočne) splatený. Vylúčenie v celom rozsahu môže dôjsť výlučne v prípade omeškania splácania emisného kurzu všetkých akcií akcionára.