Severe Housing Deprivation of Seniors in the Slovak Republic - Šipikalová, Silvia, 1979-
Starnutie populácie a zvyšovanie podielu ľudí v poproduktívnom veku v členských krajinách EÚ. ​​Bytová situácia seniorov na Slovensku a jej porovnanie s krajinami EÚ. Kvalita bývania v Európskej únii. Súčasný stav ťažkej bytovej deprivácie obyvateľov 65+ v SR a EÚ27. Rodová dimenzia ťažkej bytovej deprivácie obyvateľstva 65+ na Slovensku.