Predaj tovaru na diaľku a režim DPH (bývalý zásielkový predaj) - Pastierik, Vladimír
NR SR schválila zákon č. 344/2020 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z.n.p.. Významná zmena - predaj tovaru na diaľku, s účinnosťou od 1. 7. 2021. Novela priniesla najmä pravidlá vyplývajúce zo zmien smernice Rady 2006/112/ES o spoločnom systéme DPH. Predaja tovaru na diaľku sa týka smernice č. 2017/2455 a smernice č. 2019/1995. Metodika predaja tovaru na diaľku nahrádza doterajšiu metodiku - cezhraničného zásielkového predaja tovaru nezdaniteľným osobám.