Zdaňovanie príjmov dosiahnutých prostredníctvom digitálnych platforiem od 1. 1. 2023 - Krišková, Petra, 1981-
Dňa 15. júna 2022 bol prijatý zákon č. 250/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 442/2012 Z. z. o medzinárodnej pomoci a spolupráci pri správe daní v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré ďalšie zákony. Okrem zákona o medzinárodnej spolupráci dochádza novelou aj k zmene a doplneniu zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona č. 359/2015 Z. z. o automatickej výmene informácií a o finančných účtoch na účely správy daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Novelizácia zákona o medzinárodnej spolupráci prináša zásadný zvrat v zisťovaní údajov o podnikaní cez digitálne platformy. Je odpoveďou na rýchlo sa rozvíjajúcu digitálnu ekonomiku a možnosti podnikania cez zabehnuté platformy, ktoré doteraz podliehali obmedzenej kontrole iba na priame vyžiadanie.