Governing Major Cities in the Context of New Environmental Challenges - Brzica, Daneš
Manažment veľkých miest a otázka kvality životného prostredia v aglomeráciách. Problematika zraniteľnosti miest a zároveň ich odolnosti na rôzne druhy hrozieb - zraniteľnosť mestskej infraštruktúry, sociálne napätie, šírenie prenosných chorôb a zhoršovanie životného prostredia. Porovnanie kvality ovzdušia vo vybraných európskych mestách.