Zákaz jednorazových výrobkov z plastu - Balog, Boris
Rozsiahla novela zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p., ktorú schválila NR SR dňa 27. novembra 2017, priniesla okrem iného aj zásadné riešenie ďalšieho uvádzania jednorazových výrobkov z plastu. Toto riešenie je radikálne; predstavuje výslovný zákaz ich uvádzania. Dôjde tým k zníženiu ich používania a ich postupnému úplnému vytesneniu zo spoločnosti.