Implementing Behavioural Interventions to Improve Local Public Policies: Practical Insights - Klimko, Roman, 1985-
Potenciál lacných a ľahko realizovateľných riešení pre zlepšenie miestnych verejných politík, na príklade výsledkov spolupráce s mestom Hlohovec. Behaviorálne intervencie v dvoch konkrétnych oblastiach identifikovaných ako problémových počas stretnutia s predstaviteľmi mesta – čistota verejných priestranstiev a nízka účasť občanov na participatívnom rozpočte. Tri hlavné dôvody, prečo je dôležité znížiť znečisťovanie verejných priestranstiev – environmentálne, ekonomické a zdravotné. Prospešnosť zvýšenia zapojenia občanov do procesu participatívneho rozpočtu, umožňujúc ľuďom priamo rozhodovať o tom, ako sa vynakladá s verejnými prostriedkami. Praktické poznatky nájdenia vhodnej a realizovateľnej behaviorálnej intervencie na riešenie problémov mesta, pričom pre úspešnú realizáciu akejkoľvek intervencie je potrebné mať podporu miestnych úradníkov.