The Born Global Phenomenon - Case Study from Slovakia - Krajčík, Daniel, 1981-
Tradičná teória medzinárodného obchodu tvrdí, že spoločnosti najsamprv vytvárajú silný domáci trh a potom expandujú do zahraničia v súlade s uppsalským modelom. No niektoré spoločnosti sa internacionalizujú ihneď. Teoretické hľadisko konceptu zrodených globálnych spoločností v komunikačnom priemysle na Slovensku. Spoločnosť Slido spĺňa všetky znaky takzvanej born global spoločnosti.