Štátna príslušnosť právnických osôb – platná právna úprava a jej perspektívy - Winkler, Martin, 1975-
Právna úprava štátnej príslušnosti právnických osôb z dvoch hľadísk – z hľadiska kolízneho práva a z hľadiska cudzineckého práva. Rozlíšenie pojmov štátne občianstvo a štátna príslušnosť. Štátna príslušnosť právnických osôb v kolíznom zmysle - osobný štatút právnických osôb, regulácia na úrovni slovenskej vnútroštátnej právnej úpravy, regulácia na úrovni práva EÚ, regulácia na úrovni medzinárodného práva, neštátne formy regulácie a lex mercatoria. Štátna príslušnosť právnických osôb v zmysle cudzineckého práva - právna povaha cudzineckého práva, regulácia na úrovni slovenskej vnútroštátnej právnej úpravy, regulácia na úrovni práva EÚ a regulácia na úrovni medzinárodného práva.