Výsledky odchytu střevlíků (coleoptera: carabidae) do zemních pastí na lokalitě bažantnice v Ústí nad Labem - Holcová, Diana
V rokoch 2003 a 2013 prebehol orientačný prieskum chrobákov na území „Bažantnice“ – významnej oblasti z hľadiska individuálnej výstavby a súčasti katastrálneho územia Krásneho Března v Ústí nad Labem. Celkom bolo v oboch rokoch zistených 33 druhov chrobákov zemnými pascami. V pascách dominovali dva druhy lesných chrobákov, Abax parelepipedus (Piller et Mitterpacher, 1783) a Carabus hortensis Linnaeus, 1758. Ďalej prevažovali adaptabilné druhy. Tvorili 58% všetkých druhov.