Digital Teaching and Learning – Students' Perspective - Čaplánová, Anetta, 1967-
WHO vyhlásila šírenie vírusu COVID-19 v roku 2020 za globálnu pandémiu, vyvinutú do vážnej hrozby pre verejné zdravie na celom svete. Na zabránenie šírenia vírusu sa použili vírusové, preventívne a karanténne postupy. Zaviedli sa opatrenia sociálneho dištancovania národov, čo ovplyvnilo aj vzdelávacie systémy a viedlo k odstávkam škôl. Výchovné zariadenia museli urobiť nevyhnutné, rýchle úpravy na zabezpečenie pokračovania vyučovania, učenia a akademického postupu študentov. Vzdelávacie stratégie sa presunuli na online formát; online vyučovanie.