Studie agrárních valů a teras v okolí obcí Březno a Velemín v českém středohoří - Kučerová, Markéta
Línie drevín na agrárnych valoch a terasách pri obci Březno a Velemín. Ich dĺžka je 13 500 km. Našlo sa tu 131 druhov rastlín a 11 chránených druhov. Línie drevín sú mapované od polovice 18. storočia na mapách a leteckých snímkach. Niektoré sú zodpovedajúce súčasným líniám drevín.