Proces rekultivace a revitalizace jako nástroj udržitelného rozvoje v antropogenně zatížené krajině severních Čech - Vráblíková, Jaroslava
Nevyhnutnosť revitalizačných a rekultivačných procesov pre obnovu krajiny po ťažbe uhlia. Tieto procesy sú nástrojom k trvalej udržateľnosti. Vývoj ťažby uhlia v Severných Čechách a rekultivácie, ukončené do roku 2015.