The Gender Wage Gap in EU Countries and Its Relation to the Educational Attainment and Type of Employment - Ligocká, Marie
Vplyv úrovne dosiahnutého vzdelania a typu pracovného úväzku na hodnotu genderového mzdového rozdielu v krajinách Európskej únie v rokoch 2006-2020. Odlišný vývoj hodnoty mzdového rozdielu medzi ženami a mužmi v jednotlivých krajinách Európskej únie. Využitie metódy GMM a Grangerového testu kauzality.