Historické zdroje znečistění nivních sedimentů horního toku řeky Ohře a jejích přítoků rtutí - Majerová, Lucie
V rieke Ohře sa zistila prítomnosť ortuti, uránu, olova a medi, ako následok činnosti chemickej továrne v Marktredwitzu v Nemecku. V roku 1964 výstavba priehrady Skalka potlačila export ortuti do rieky Ohři.