Performance of Car Manufacturers in Slovakia During the COVID-19 Pandemic - Ballová, Martina, 1985-
Vplyv pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na automobilový priemysel v Slovenskej republike, ktorý predstavuje 50 % priemyselnej výroby a zmeny v tomto odvetví spôsobujú významné zmeny v ekonomike krajiny. Analýza finančných výkazov štyroch významných výrobcov automobilov, Volkswagen, Stellantis, KIA a Jaguar Land Rover. Analýza poskytuje výsledky rozhodnutí, ktoré automobilky urobili počas koronakrízy, pričom predmetom analýzy sú výnosy z prevádzkovej činnosti, prevádzkové náklady, zásoby, mzdové náklady, zisk pred zdanením a zisk po zdanení. V júli 2022 spoločnosť Volvo oznámila, že na Slovensku postaví nový závod na výrobu automobilov, ktorý bude piatym hlavným výrobcom automobilov na Slovensku.