Recognition of Research and Development in the Financial Statements According to IFRSs - Hornická, Renáta, 1977-
Účtovný pohľad na výskum a vývoj podľa IFRS prijatých Európskou úniou. Výskum a vývoj sa môže uskutočňovať aj v podnikateľskom sektore, pričom ho môže realizovať samotný podnikateľský subjekt alebo skupina a materské účtovné jednotky niekedy umiestňujú výskum a vývoj do svojich dcérskych účtovných jednotiek. Špecifiká vykazovania výskumu a vývoja v konsolidovanej účtovnej závierke, ktorá sa zostavuje podľa IFRS v podmienkach Slovenskej republiky, pričom na výskum a vývoj sa vzťahuje IAS 38 Nehmotný majetok (2004) v platnom znení.