The Impact of the Corona Crisis on Profit or Loss of Self-Governing Regions - Kordošová, Alena, 1970-
Zisk alebo strata samosprávnych krajov ako výsledný efekt činnosti týchto špecifických účtovných jednotiek. Skúmanie zisku alebo straty jednotlivých samosprávnych krajov (vyšších územných celkov, VÚC) na Slovensku vo všeobecnosti a osobitne v podmienkach krízy súvisiacej s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, so zameraním na účtovné obdobie 2017 – 2021. Zhodnotenie výnosov, nákladov a zisku alebo straty v samosprávnych krajoch ako špecifických účtovných jednotkách na základe údajov z Registra účtovných závierok Ministerstva financií SR a databázy Finstat, so zohľadnením vplyvu koronakrízy na finančné zdravie týchto účtovných jednotiek.