Udržateľným cestovným ruchom proti klimatickej hrozbe - Gúčik, Marián
Cestovný ruch spôsobuje rast spotreby, vysokú mobilitu, produkujúcu zvýšenú tvorbu emisií a sklenkových plynov. Pri vysokom počte návštevníkov dochádza k devastácii a poklesu atraktívnosti cieľových destinácií cestovného ruchu.