K štátnej podpore nájomného bývania so zameraním na dobrovoľný príspevok zamestnávateľa na tento účel ako zamestnanecký benefit - Jarinkovičová, Valéria
Zákon č. 222/2022 Z. z. je nový zákon účinný od 1. júla 2022. Prináša koncept tzv. štátneho nájomného bývania a má zákon za cieľ vytvoriť prostredie, ktoré umožní výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a taktiež so zárukou dlhodobého bývania. Okrem toho však novelizuje aj zákonník práce a zákon o dani z príjmov od 2023. Zmeny ZDP v nadväznosti na zmeny v zákonníku práce. Keďže v týchto právnych normách je upravený dobrovoľný príspevok zamestnávateľa zamestnancovi na tento účel, v záverečnej časti je v prehľadnej forme problematika aj iných dobrovoľných plnení v rámci okruhu zamestnaneckých benefitov.