Zákon o riešení hroziaceho úpadku - Trizuliak, Tibor
Novinky nového zákona o riešení hroziaceho úpadku: transpozícia novej EÚ smernice o rámcoch preventívnej reštrukturalizácie, o oddlžení a diskvalifikácií a o opatreniach na zvýšenie účinnosti reštrukturalizačných, konkurzných a oddlžovacích konaní. Nové procesné nástroje pre riešenie situácie podnikov v ťažkostiach; špeciálni správcovia; povinnosť dlžníka podať návrh na vyhlásenie konkurzu pre platobnú neschopnosť; povinnosť v úpadku uhrádzať záväzky pomerne a prednostne nespriazneným veriteľom; väčšia prehľadnosť o stave konkurzov a reštrukturalizácií pre veriteľov a elektronizácia procesov; odstránenie bariér podnikateľom pri oddlžení.