Zákon o miestnom poplatku za rozvoj - Ivanáková, Daniela
Zákon o poplatku za rozvoj upravuje vznik poplatkovej povinnosti, podľa ktorého poplatková povinnosť vzniká dňom právoplatnosti stavebného povolenia, dňom právoplatnosti rozhodnutia o povolení zmeny stavby pred jej dokončením, dňom právoplatnosti rozhodnutia o dodatočnom povolení stavby alebo dňom doručenia oznámenia stavebného úradu k ohlásenej stavbe.