Účtovné smernice - Novotná, Ľudmila
Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov ustanovuje zásady pre správne vedenie účtovníctva, bližšie však nešpecifikuje spôsoby jeho vedenia, čím dáva každému podnikateľovi možnosť zvoliť si individuálny spôsob jeho vedenia, napr. prostredníctvom softvéru na vedenie účtovníctva, ktoré ponúkajú rôzne spoločnosti, zaoberajúce sa touto činnosťou, napr. počítačový program OMEGA a pod.