Vývoj európskeho bankového sektora - Nazadová, Tamara
Analýza determinantov európskeho bankového sektora (makroekonomické ukazovatele, ukazovatele popusujúce činnosť bánk v rámci bankového sektora, ukazovatele pri meraní konkurencie) )od roku 2008 do roku 2019 - od začiatku finančnej krízy po začiatok koronakrízy. Úlohy centrálnej banky. Štruktúra úverového trhu a úverového kanálu a faktory ovplyvňujúci úverový kanál v jednotlivých bankových sektoroch.