Internationalization of Slovak Universities in the Light of Graduates´ Employability - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Príspevok je zameraný na problematiku internacionalizácie slovenských vysokých škôl vo vzťahu k úspešnosti ich absolventov na trhu práce. Cieľom príspevku je preskúmať, či pokročilá internacionalizácia slovenských vysokých škôl vedie k väčšiemu záujmu zamestnávateľov o ich absolventov. Príspevok takisto poskytuje prehľad o vývoji počtu prichádzajúcich a odchádzajúcich študentov a stážistov v rámci programu Erasmus+. Výsledky ukazujú, že záujem zamestnávateľov o jednotlivých absolventov v podstate nezávisí od miery internacionalizácie vnútorného prostredia danej fakulty.