How Firms Survive in European Emerging Markets: A Survey - Baumöhl, Eduard, 1982-
Empirické dôkazy o prežití spoločností na európskych rozvíjajúcich sa trhoch a jeho determinanty. Dôležitým preventívnym faktorom prežitia malých a stredných podnikov vo všetkých odvetviach hospodárstva je inštitucionálna kvalita. Najdôležitejšími preventívnymi faktormi sú právna forma ručenia s ručením obmedzeným spoločnosti, prítomnosť zahraničného vlastníka a počet veľkých akcionárov.