Nová aplikácia virtuálnej registračnej pokladnice v súvislosti so zaokrúhľovaním platieb v hotovosti - Klabníková, Klára
S účinnosťou od 1. 7. 2022 sa na území Slovenskej republiky zaviedlo do praxe zaokrúhľovanie platieb v hotovosti v súlade s § 3 ods. 4 zákona č. 18/1996 Z. z. o cenách v z. n. p.. Slovenská republika sa tak stala po Fínsku, Holandsku, Belgicku, Írsku a Taliansku šiestou krajinou EÚ, ktorá zaviedla zaokrúhľovanie ceny platenej v hotovosti na 5 eurocentov. Zhrnutie postupu pri zaokrúhľovaní ceny platenej v hotovosti. Príklady zaokrúhľovania jednotkových platených cien za tovar.