Minimálna mzda a jej dopady na mzdové veličiny v roku 2023 - Matlovičová, Iveta
Zamestnávateľ je povinný zamestnancovi za vykonanú prácu zaplatiť mzdu, odmenu alebo plat. Právo na mzdu za vykonanú prácu je jednou zo základných vlastností pracovnoprávnych vzťahov, ktorou je odplatnosť. Stanovenie minimálnej mzdy pre rok 2023. Minimálne mzdové nároky.