Overovanie účtovnej jednotky audítorom za rok 2021 - Novotná, Ľudmila
Povinnosť overenia účtovnej závierky audítorom účtovným jednotkám ukladá zákon o účtovníctve alebo osobitné predpisy. Zákon o účtovníctve pre overovanie účtovnej jednotky audítorom ustanovuje veľkostné kritériá, ktoré ak účtovná jednotka splní, musí mať účtovnú závierku overenú audítorom. Veľkostné kritériá sa posudzujú za dve účtovné obdobia, a to za účtovné obdobie, za ktoré sa účtovná jednotka zostavuje a za bezprostredne predchádzajúce účtovné obdobie. Veľkostné kritériá pre rok 2020 a 2021.