Možnosti odpočítania a neodpočítania dane platiteľom v roku 2022 - Válek, Juraj, 1981-
Podľa zákona o dani z pridanej hodnoty č. 222/2004 Z. z. právo odpočítať daň z tovaru alebo zo služby vzniká platiteľovi v deň, keď pri tomto tovrare alebo službe vznikla daňová povinnosť.